Keyword

Online trenutno

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Dobro došli, gost
Korisničko ime Lozinka: Zapamti me

Pisanje članaka za web stranice
(1 pregleda) (1) gost
Sve o internet biznisu i web stranicama, o njihovoj izradi i održavanju.
  • Stranica
  • 1

TEMA: Pisanje članaka za web stranice

Pisanje članaka za web stranice prije 4 godina, 8 mijeseci #83

  • miki
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 86
  • Karma: 0
Jedan od poslova koji se može raditi od kuće je pisanje članaka različitih tematika. Također je moguće pisati članke određene tematike ako smo u nečemu specijalizirani.
Potražnja za piscima članaka je velika no plaćanje pisanja je vrlo malo i slabo se cijeni. No u neimanju drugog posla mnogi se uhvate pisanja članaka i za mizerne cijene. U pravilu bi nekoliko urednih članaka lakše temetike trebalo biti dnevni posao pisca a tako bi se i trebalo platiti. Tu podrazumijevam par od jednog do par članaka za dnevnicu. No pošto velika većina današnjih portala ide na kvantitet i baljezganje onda se gleda broj riječi i kartica s tekstom koji baš i ne mora imati nekog smisla i naravno cijena takvih članaka je vrlo mala a vrti se oko par desetaka kuna . Ako se nađete u takvom poslu može se jednostavno naći engleski izvor članaka neki od poznatih stranih portala gdje su pisci uredno plaćeni za svoj rad i baciti se na prijevođenje uz izmjene i pisanje svojim stilom. Velika većina poznatih domaćih portala radi na tom principu gdje se može naći u takvim tekstovima i doslovno prevođenje uz pomoć nekog od programa koji baš i nemaju smisla za pisanje.
Najbolji način je pisati iz želje i svojeg znanja o nekoj tematici i to na svom nekom blogu ili sajtu kao što trenutno i ja pišem. No trenutno nemam baš nikakvog interesa od tog pisanja dok ne postignem posjećenost koja će moći generirati neke novce iz reklama a također mi za ovaj sajt nije neki cilj zarada od reklama nego čisto prezentacija mogućnosti foruma, portala, igrica za web i naravno izrada za druge.
Ako razmišljate o pisanju svojih članaka na svom blogu moja preporuka je na stranim jezicima engleskom ili njemačkom jer se u tim situacijama ako je tematika zanimljiva i tražena može vrlo dobro zaraditi. Na našim jezicima je zarada mizerna od reklama i gotovo neisplativa.
Meni je trebalo nekoliko godina da se opametim i da počnem projekt za strano tržište koji bi trebao dati neke rezultate kroz određeno vrijeme.
Stazama Don Kihota
  • Stranica
  • 1
Vrijeme za pravljenje stranice: 0.11 sekundi